Klubbens profiler

Spelar profiler

PDGA#: 29052

Började Spela Discgolf: 1996

Medlem sedan: 2008 (tidigare även Onsala Frisbeeklubb 1996-98

Sponsorer: 

Meriter:

8:a på EM 2003

3:a i totaltabellen på Europatouren 2004

2 st SM silver och 1 st SM guld i par och lag SM

Topp 3 Banor:

Discgolfterminalen, Skellefteå - Sverige

Whitcombe Farm, Beaminster - England

KUMM Discgolf Parcours in Sankt Thomas am Blasenstein, Strudengau - Österrike

Topp 3 Discar:

Basic Jokeri

UltriumTitan

Premium Legenda

Dr Discs ord om Andreas: Andreas Dackander. Bilringen från balltorp. Onsalas mest överskattade proffs. Har alltid lidit av total brist på smak. Spelade större tiden av sin karriär med skärmkeps. Har ätit mer kexchoklad än någon annan discgolfare i Sverige. Spelar med det berömda fuck u greppet men är nu för gammal för att ändra teknik. Kul att han endå får lov att ha en egen profil här på hemsidan. Ser du honom på banan och vill locka på hans uppmärksamhet gör du bäst i att bjuda in till AW. I öldrickande glänser han nämligen långt mer än på discgolfbanan. Nåväl Dacke kan kasta och det ganska bra dessutom. När han är på rätt humör slår han dom allra flesta och är en av få som kan utmana dom allra bästa i sporten när allt stämmer.

Henrik

Johansen

Andreas

Dackander

PDGA#: 42493

Började Spela Discgolf: 1998

Medlem sedan: 2010

Sponsorer: Dynamic Discs, Powergrip.fi

Meriter:

2st Euro Tour vinster

Representerat Team Europa i två Presidents cups.

SM Guld i Lag-SM 2014

SM Guld i Par-SM 2014, 2017 & 2019

SM Guld 2016.

6:a USDGC (Bästa Svenska Placering i historien)

Topp 3 Banor:

Discgolf Terminalen, Skellefteå

Winthrop Gold, Rock Hill, SC.

Whitcombe Farm, Old course, Beamister, England.

Topp 3 Discar:

BT Medium Harp

VIP War Horse

VIP Fortress

Dr Discs ord om Henrik: Onsalas föredetta heltidsproffs. Här har vi en kille med potential. Synd bara att han är vänsterhänt och inte kan kasta midranges. Envisas med att kasta sina finska putters istället men vi alla vet att det egentligen är helt fel. Har trots detta vunnit en A tier i USA vilket är imponerande. Vad som inte är lika imponerande är hans egna tryck på discar som är en plottrig vänsterhänt skogstomte samt Onsalas slogan stulen. Nej. Här får det bli bättring nästa år. Blir dock spännande att se hur det utvecklar sig med ytterligare en Tour i USA. För den här killen kan kasta otroligt bra när allt stämmer. Världsklass när han är som bäst.

Tobias

Östling

PDGA#:42492

Började Spela Discgolf: 1998

Medlem sedan: 2010

Sponsorer: 

Meriter:

EM Brons 2012 i Colchester, England

SM Guld Par 2014

SM Guld Lag 2014

Representerat Team Europe I Presidents Cup 2013

Topp 3 Banor:

Järva DIscgolf Park, Stockholm

The Beast in Nokia, Finland

Discgolfterminalen, Skellefteå

Topp 3 Discar:

Fuzion Enforcer

Lucid Felon

Lucid Verdict

Dr Discs ord om Tobias: Onsalas mest förvirrade spelare. Spelar helst i mycket tighta chinos men kompenserar upp detta med rak keps. En blandning av Örgryte möter hip-hop. Vem vill han egentligen vara? Ingen vet. Vi vet bara att det inte är han själv som bestämmer. På banan har han med sig fler discar än någon annan spelare. Cirka 43 st i bagen. Vann en tävling i skottland genom att fråga tdn hur många kast han ledde med för att sedan lägga fram en tremetersputt. Modigt? Lite sådär säger dr Disc. Finns endå hopp då Tobbe kan kasta. En komplett spelare som bemästrar de flesta kast. Onsalas bäste kastare stillastående enligt dr disc.

Hans

Tegebäck


PDGA#: 11234

Började Spela Discgolf: 1978

Medlem sedan: 2013

Sponsorer: Latitude 64, Fyndisc.se

Meriter:

1:a EM i Masterklassen 2005

6:a European Open 2009 (Major tävling)

1:a Helsingborg Open 2005

1:a Charlotte Open 2004 Masterklassen

1:a Visättra Open 2011

Lag-SM Guld 2014

Topp 3 Banor:

Järva Discgolf Park, Stockholm

Discgolfterminalen, Skellefteå

Ale Discgolfcenter, Ale

Topp 3 Discar:

Compass

Ballista

Enforcer

Dr Discs ord om Hasse: ”Mr Tageback” som dom säger. Dr disc kan inte säga ett enda elakt ord om denna gigant inom sporten. Alla vet vem Hasse är och vad han har gjort för sporten. Spelar fortfarande på högsta nivån i Sverige trots att han är 75 år gammal. Det är imponerande. Ser dessutom rätt pigg ut i övrigt för sin ålder. Hade dessutom Hasse kunnat putta så hade inte många haft en chans mot honom. En förebild på banan också när det gäller humör, artighet och ödmjukhet. Ett föredöme.

Alexander

Lian


PDGA#: 51855

Började Spela Discgolf: 2010

Medlem sedan: 2011

Sponsorer: N/A

Meriter:

Andra plats i Totalen på Västkust Touren 2015 i Amatör Klassen.

Topp 3 Banor:

Ale Discgolf Center

Bluebell Woods, Skottland

Brohults Discgolfbana, Helsingborg

Topp 3 Discar:

Latitude 64 - Core

Innova - Boss

Prodiscus - LASERi

Dr Discs ord om Alexander: 192 cm lång och vackrast i Onsala. Kan det mesta om de flesta discar och allt annat inom sporten. Har en förmåga att övertala de flesta personer till saker som ligger till hans egen fördel. Problematiken är att kunskapen han har saknas i hans egna kastande. Han VET exakt VAD han skall göra men KAN inte göra det själv. Hade egentligen således passat bättre som tränare än utövare. Borde kanske sluta kasta disc och börja med boule ist? Dr disc bedömer hans framtid som aningen oviss. Men viljan finns att ständigt bli bättre så vem vet vart det kommer att sluta. Han är ju trots allt fortfarande nybörjare. Har en evig kamp emot ondskans flaggbärare även kallad Frippe. En evig duell som aldrig tar slut...

Fredrik

Ivarsson


PDGA#: 51567

Började Spela Discgolf: 1978

Medlem sedan: 2012

Sponsorer: N/A

Meriter:

Ett antal KM vinster i Westervik.

Ett antal EM guld i Ultimate och Guts.

Många topp placeringar på DNT I Master/Grand master. Minns inte alla pallplaceringar genom åren..

Topp 3 Banor:

La Mirada CA.

Golden Gate Park, CA

Hästhagen Örebro

Topp 3 Discar:

Innova - Mako

Innova - Roc 3

Innova - Tern

Dr Discs ord om Frippe: Onsalas dementa patient. Onsala tar hand om Frippe på uppdrag av Kungsbacka kommun. Han har suttit inlåst i några år på psyket men som klubb ville vi hjälpa de som har det svårt. Frippe har nu fått en egen bag och egna discar som vi ser har gjort honom väldigt glad och stolt. Via projektet ”sträck ut en hand för de ovanliga” tar vi tacksamt emot allt stöd vi kan för att kunna fortsätta ha kvar Frippe i föreningen. Frippe gillar en klapp på axeln så tveka inte att ge honom detta. Ett varningens finger vill vi dock lämna. Han lider av vanföreställningar och är mytoman. Ta detta i akt innan ni närmar er patienten.

Erich

Altoray


PDGA#: 8580

Började Spela Discgolf: 1993

Medlem sedan: 2014

Sponsorer: Prodiscus

Meriter: Vinst DNT Borås 2015 Master klassen

Andra plats i Totalen på DNT 2015 Master

Topp 3 Banor:

Winthrop Gold, Rock Hill, SC.

Discgolf terminalen, Skellefteå.

KUMM Discgolf Parcours in Sankt Thomas am Blasenstein, Strudengau - Österrike

Topp 3 Discar:

Prodiscus Ultrium SLAIDi

Prodiscus Premium MIDARi

Prodiscus Ultrium Titan

Dr Discs ord om Erich: Onsalas argaste spelare. Ja kanske argast i Sverige. Har förstört många skyltar, papperskorgar, bagar, träd och annat genom åren. Slängde en gång hela bagen i en sjö och la av med discgolfen i 5 år efter en dålig runda. Nu på ålderns höst har han åter tagit discgolfen till sig och har visat att han fortfarande kan bli precis lika arg som förr. Tur är då att han faktiskt är Onsalas bästa puttare och kan glänsa i denna disciplin vilket har hjälp honom att hantera sin adhd.Har även en bred kunskap om alla kast med discar då han spelat ultimate på landslagsnivå. Visade direkt att masterklassen är hans genom en seger på DNT Borås.

David

Johansen


PDGA#: 49991

Började Spela Discgolf: 2004

Medlem sedan: 2010

Sponsorer: N/A

Meriter:

Lag-SM Guld 2014

Vinst i Totalen DNT 2010 i Juniorklassen

SM Guld i Längd 2014

Topp 3 Banor:

Discgolfterminalen, Skellefteå

Järva DGP, Stockholm

The Beast, Nokia Finland

Topp 3 Discar:

Premium LEGENDa

Basic JOKERi

Ultrium LASERi

Dr Discs ord om Viktor: Den något mindre tykna versionen av systrarna. Kan ibland vara trevlig men vi misstänker att det enbart är i syftet av att tjäna egna fördelar som detta sker. Är även han av ofattbar anledning sponsrad? Hur gick det till? Kastar längst i Sverige men siktar som en kratta. Har på senare tid drabbats av mystiska bukskador och har av den anledningen haft en anledning att inte träna. Hade han varit fullt frisk hade han dock ändå inte tränat då han hällre lägger träningstid på att gå krokodilgång hem ifrån krogen. Bemästrar egentligen sportens alla delar och kan med tid och engagemang även han klättra rejält som discgolfare.

Viktor

Johansen


PDGA#: 49990

Började Spela Discgolf: 2004

Medlem sedan: 2010

Sponsorer: N/A

Meriter:

Lag-SM Silver 2013

Andra plats i totalen DNT som Junior 2010

Topp 3 Banor:

Discgolfterminalen, Skellefteå

The Beast, Nokia Finland

Järva DGP, Stockholm

Topp 3 Discar:

Basic JOKERi

Ultrium RAZERi

Ultrium LASERi

Dr Discs ord om David: Den mest ondskefulla av de två tvillingsystrarna. Lätt att se skillnad på honom och Viktor då han helt enkelt ser aningen mer tyken ut än sin bror. Likt en uppspänd båge går han medans ankfötterna spretar åt alla håll. Är mot bättre vetande sponsrad? Hur gick detta till undrar alla? Kastar alltid stenhårt. Finns inga mellanlägen. Allt eller inget. Total avsaknad av känsla har dämpat denna annars lovande talang inom sporten. Spelar helst i ett par ridbyxor från 1998 gärna med lite hål på knäna eftersom ”d e la så jäfla gött enna” Har busskort och har fått mer skjuts än någon annan någonsin inom sporten. Hade David pallrat sig ur sängen lite oftare och lagt ner några timmar träning hade han nog kunnat vara riktigt bra. Tyvärr är motivationen inte där just nu. Vem vet. Kanske får vi se honom högre upp längre fram?

Adress:

Håkullavägen

439 30 Onsala

Mail:

info@onsaladiscgolf.se


Copyright @ All rights reserved


Organisationsnummer:

802445-2446